Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Poncz kardynalski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Dosc drogi poncz,ale warty swej ceny.Idealny na letnie przyjecia.

Poncz kardynalski

Składniki:

Poncz kardynalski

 

  • 500g cukru pudru
  • 2,25l gazowanej wody mineralnej
  • 2,25l Claret
  • 600ml rumu
  • 600ml brandy
  • 600ml gazowanego bialego wina
  • 90ml wloskiego vermouthu

Sposób przygotowania:

Poncz kardynalski
Rozpuszczamy cukier w wodzie gazowanej i przelewamy do durzej misy do ponczu wypelnionej durza iloscia lodu.Dodajemy reszte skladnikow i delikatnie mieszamy.Misa z ponczem powinna byc caly czas napelniona lodem.Przepis na 25 do 30 porcji.