marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Poncz rumowo-ziołowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Do wazy szklanej wlać niecałą butelkę rumu,odmierzoną ilość nalewki ziołowej,ice-tee smakowe oraz wodę gazowaną.Wymieszać.Podawać z lodem.

Poncz rumowo-ziołowy.

Składniki:

Poncz rumowo-ziołowy.

 

  • 1/2 l.rumu białego,
  • 2 litrowe butelki Green Ice-tea,
  • 80 ml.nalewki ziołowej Jagermeister,
  • 1,5 l.butelki wody gazowanej,
  • kostki lodu lub lód kruszony.

Sposób przygotowania:

Poncz rumowo-ziołowy.
Wazę szklaną umyć dokładnie i wytrzeć na sucho ściereczką lnianą czy płócienną.Wziąć litrówkę białego rumu i odmierzyć w miarce połowę trunku lub od razu pół litra rumu wlać do wazy z lodem,następnie odmierzyć miarką nalewkę ziołową i również wlać do wazy,potem dopełnić poncz smakowymi herbatkami Ice-tea,np. z zielonej herbatki i wodą mineralną,gazowaną.Wymieszać całość, uzupełnić lodem kruszonym lub w kostkach.Nalewać poncz równie szklana chochelką do szklaneczek na drinki.

Tagi:

lody