kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Poncz z czerwonych pomarańczy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gorzko-słodki smak ponczu

Poncz z czerwonych pomarańczy

Składniki:

Poncz z czerwonych pomarańczy

 

  • 1 szklanka cukru
  • sok wyciśnięty z jednej pomarańczy
  • sok z 5 czerwonych pomarańczy
  • 500 ml brązowego rumu
  • 3 szklanki świeżo zaparzonej mocnej czarnej herbaty

Sposób przygotowania:

Poncz z czerwonych pomarańczy
Wymieszać sok z pomarańczy i cytryny z cukrem. Podgrzewać na małym ogniu do momentu rozpuszczenia cukru. Dodać herbatę i rum. Delikatnie podgrzać. Od razu podawać. Najlepiej nalewać do kubków małą chochelką.