marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Poncz z mleczkiem kokosowym.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Do szklanej wazy wsypać kruszony lód,a następnie odmierzyć miarką rum i wlać do wazy wraz z mlekiem kokosowym,doprawić szczyptą anyżu.

Poncz z mleczkiem kokosowym.

Składniki:

Poncz z mleczkiem kokosowym.

 

  • 3 puszki mleczka kokosowego lub skondensowanego słodzonego,
  • 100 ml.rumu brązowego lub białego,
  • pokruszony lód,
  • kwiaty anyżku.

Sposób przygotowania:

Poncz z mleczkiem kokosowym.
Do szklanej wazy wsypać pokruszony lód oraz odmierzoną miarkę rumu wraz mlekiem kokosowym z puszek,wymieszać łyżką i dod- -ać szczyptę kwiatu suszonego anyżku do smaku.Do nabierania ponczu dać szklaną chochelkę.Nalewać do szklanek typu milkshake lub innych mniejszych.

Tagi:

lody