Sposób przygotowania:
Porterówka z śliwką.
Piwo zagotowujemy z cukrem. Do ostudzonego płynu wlewamy spirytus,mieszamy.
Do butelki wsypujemy śliwki przekrojone na ćwiartki, zalewamy mieszanką piwa i spirytusu.
Odstawiamy butelkę na 6 tygodni.
Po tym czasie przelewamy sklarowaną nalewkę do karafki i rozkoszuj się jej smakiem.
Wiadomo, ze im dłużej leży - tym smaczniejsza.
Jeśli lubisz bardziej słodkie trunki - dodaj więcej cukru.
Do butelki wsypujemy śliwki przekrojone na ćwiartki, zalewamy mieszanką piwa i spirytusu.
Odstawiamy butelkę na 6 tygodni.
Po tym czasie przelewamy sklarowaną nalewkę do karafki i rozkoszuj się jej smakiem.
Wiadomo, ze im dłużej leży - tym smaczniejsza.
Jeśli lubisz bardziej słodkie trunki - dodaj więcej cukru.