Sposób przygotowania:
Porzeczkowy przysmak
1. Porzeczki wsypać do garnka z 3 łyżkami gorącej wody
2. Dodać cukier, gotować do czasu, aż się rozgotują
3. Przestudzić, przetrzeć przez sito
4. żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody, ostudzić
5. śmietankę ubić z cukrem pudrem, delikatnie połączyć z żelatyną i przecierem porzeczkowym
6. Przełożyć do salaterki, pozostawić do stężenia
7. Wyjąć na talerzyk, ozdobić owocami
2. Dodać cukier, gotować do czasu, aż się rozgotują
3. Przestudzić, przetrzeć przez sito
4. żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody, ostudzić
5. śmietankę ubić z cukrem pudrem, delikatnie połączyć z żelatyną i przecierem porzeczkowym
6. Przełożyć do salaterki, pozostawić do stężenia
7. Wyjąć na talerzyk, ozdobić owocami