Sposób przygotowania:
Praliny kokosowe
Do miseczki wlewamy mleko skondensowane. Wsypujemy do niego wiórki kokosowe (niesiarkowane) i po dokładnym wymieszaniu pozostawiamy w lodówce na 24godziny.
Jak masa zgęstnieje formujemy z niej praliny (u mnie wielkości orzecha włoskiego). Schłodzić przez 1-2godziny.
Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Każdą pralinę wrzucamy do czekolady i wyjmujemy na folie spożywczą. Schładzamy w lodówce.
Możemy przechowywać w lodówce dobre kilka dni (nawet 2-3tygodnie).
Jak masa zgęstnieje formujemy z niej praliny (u mnie wielkości orzecha włoskiego). Schłodzić przez 1-2godziny.
Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Każdą pralinę wrzucamy do czekolady i wyjmujemy na folie spożywczą. Schładzamy w lodówce.
Możemy przechowywać w lodówce dobre kilka dni (nawet 2-3tygodnie).