Sposób przygotowania:
Jaglane praliny - ciasteczka czekoladowe jaglane
Kasze jaglaną wsypujemy do garnka. Zalewamy mlekiem ok 2 cm nad poziom kaszy. Gotujemy na małym ogniu.
Kiedy kasza zmięknie dodajemy do niej połamaną gorzką czekoladę. Dodajemy olejek rumowy. Wszystko miksujemy na jednolita masę.
Kiedy masa lekko ostygnie formujemy z niej małe kulki. Pamiętajmy o zwilżeniu rąk wodą wtedy wyjdą nam śliczne kuleczki.
Obtaczamy je w wiórkach kokosowych. chłodzimy w lodówce.
Kiedy kasza zmięknie dodajemy do niej połamaną gorzką czekoladę. Dodajemy olejek rumowy. Wszystko miksujemy na jednolita masę.
Kiedy masa lekko ostygnie formujemy z niej małe kulki. Pamiętajmy o zwilżeniu rąk wodą wtedy wyjdą nam śliczne kuleczki.
Obtaczamy je w wiórkach kokosowych. chłodzimy w lodówce.
mocsłodkości
ciasteczka