alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Pudding

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Słodki pudding z jabłkami i gruszkami

Pudding

Składniki:

Pudding

 

  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • pół szklanki wody
  • 50 dag jabłek
  • 50 dag gruszek
  • 20 dag chleba w kromkach

Sposób przygotowania:

Pudding
Owoce obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na małe kawałki. Wymieszać z wodą, cukrem i cynamonem. Zagotować. Zmniejszyć ogień. Gotować 10 minut. Ścianki naczynia wyłożyć kromkami chleba. Środek delikatnie wyłożyć masą owocową. Wierzch przykryć pozostałymi kromkami. Przykryć ciężkim talerzem, odstawić na 12 godzin. Po czym wyjąć z naczynia i od razu podawać.