Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Racuchy z kwiatów dzikiego bzu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

sposób na smaczne racuszki z kwiatami dzikiego bzu

Racuchy z kwiatów dzikiego bzu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z kwiatów dzikiego bzu

 

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z kwiatów dzikiego bzu
Kwiaty płukamy pod bieżącą wodą, a następnie układamy na jednorazowym ręczniku, aby wciągnął wilgoć. Mąki i cukier waniliowy mieszamy z mlekiem na gładkie ciasto. Na patelnie wlewamy niedużą ilość oleju, kiedy jest już rozgrzany to każdy kwiatek z osobna zanurzamy w cieście (jeśli się nie oblepia można dodać troszkę więcej mąki). Kwiaty trzymamy za ogonek i układamy na patelni, kiedy się zrumienią obracamy na drugą stronę, należy przez chwilę docisnąć widelcem (ponieważ łodyżki są sztywne i dopiero po chwili się dobrze ułożą). Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem.
Racuchy z kwiatów dzikiego bzu
racuchy z kwiatów dzikiego bzu
Racuchy z kwiatów dzikiego bzu
racuchy z kwiatów dzikiego bzu gotowe do
Racuchy z kwiatów dzikiego bzu
racuchy podczas smazenia
Racuchy z kwiatów dzikiego bzu
racuchy można posypać cukrem pudrem