olivv

olivv

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Racuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo proste racuszkowe małe co nie co

Racuszki

Składniki:

Racuszki

 

  • 1/2 kg mąki
  • 4 jaja
  • 1/2 szkl .cukru
  • 1 szt .cukru wanilinowego
  • 1/2 szkl. ciepłego mleka
  • 1 .łyżka proszku do pieczenia
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuszki
Jajka ubijamy mikserem stopniowo dodajemy cukier i łączymy z ciepłym mlekiem.Dodajemy mąkę ,cukier wanilinowy i proszek do pieczenia .Całość łączymy mieszając wszystko razem .Smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania rumianej skórki .Smakują z owocami lub cukrem pudrem.