Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Roman Punch

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Cos innego na impreze....

Roman Punch

Składniki:

Roman Punch

 

  • 1 kg cukru
  • sok z 3 pomaranczy
  • sok z 10 cytryn
  • 1,2 l szampana
  • 1,2 ciemnego rumu
  • ok 23 ml orange bitters
  • starta skorka z jednej pomaranczy
  • 10 ubitych bialek

Sposób przygotowania:

Roman Punch
Rozpuszczamy cukier w sokach owocowych w duzej misie,dodajemy szampan,rum,skorke pomaranczowa i ubite bialka.Dodajemy duzo kostek lodu i mieszamy,misa powinna byc caly czas wypelniona lodem.Dekorujemy plasterkami pomaranczy.Przepis na 15-20 porcji.