Sposób przygotowania:
Różowy deser
Galaretkę przygotować według przepisu.
Maliny z kompotu mieszamy dokładnie z miodem. Do Śnieżki dodajemy kompotu malinowego i miksujemy mikserem. Do mojej śnieżki nie trzeba było dodawać mleka. Jeżeli musicie dodać mleko to proponuję zmniejszyć jego ilość i dopełnić kompotem.
Do pucharków nakładamy po jednej gałce lodów. Polewamy sosem malinowo-miodowym. Następnie na sos nakładamy 2 łyżki jogurtu malinowego i kładziemy warstwę galaretki. Na galaretkę kładziemy bitą śmietanę o smaku malinowym. Jeżeli został nam sos malinowo- miodowy to możemy nim udekorować bitą śmietanę. Przed podaniem deser schładzamy.
Maliny z kompotu mieszamy dokładnie z miodem. Do Śnieżki dodajemy kompotu malinowego i miksujemy mikserem. Do mojej śnieżki nie trzeba było dodawać mleka. Jeżeli musicie dodać mleko to proponuję zmniejszyć jego ilość i dopełnić kompotem.
Do pucharków nakładamy po jednej gałce lodów. Polewamy sosem malinowo-miodowym. Następnie na sos nakładamy 2 łyżki jogurtu malinowego i kładziemy warstwę galaretki. Na galaretkę kładziemy bitą śmietanę o smaku malinowym. Jeżeli został nam sos malinowo- miodowy to możemy nim udekorować bitą śmietanę. Przed podaniem deser schładzamy.
luna
p.haju
iwona3004
dzastina
Henia
Marika_1961
bedziemy robic razem z wnusia lubimy takie desery
pigwa
Oczywiście można użyć świeżych malin, tylko ja robiłam ten deser w zimę i miałam tylko sok z malinami. W wakacje też dodaję do deserów maliny prosto z krzaczka, a zimą z przetworów.