Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Rurkowy budyniowiec

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Nie masz czasu, piekarnik nawalił, a może zwyczajnie nie lubisz piec, ale lubisz ciasta to.....

Rurkowy budyniowiec Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rurkowy budyniowiec

 

 

Sposób przygotowania:

Rurkowy budyniowiec
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia. Co kilka minut należy go zamieszać aby nie powstał kożuch i aby budyń podszedł wodą. W połowie szklanki mleka namaczamy żelatynę, taką ilość jaką zaleca producent. Blaszkę 26 X 30 wykładamy folią a następnie rurkami. Zimny budyń miksujemy i wlewamy żelatynę. Taką masą zalewamy rurki, układamy truskawki i przykrywamy drugą warstwą rurek. Odstawiamy do stężenia.
Rurkowy budyniowiec
Rurki najlepiej opłaca kupować na wagę, te pakowane wychodzą dużo drożej.
Rurkowy budyniowiec
Górną warstwę należy ułożyć tak samo jak dolną...to nam ułatwi krojenie, a i ciasto wygląda efektowniej.

Tagi:

beza bezy