Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Ryżowy deser z musem truskawkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Mus truskawkowy w połączeniu z ryżem.

Ryżowy deser z musem truskawkowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryżowy deser z musem truskawkowym

 

  • 1 torebka ryżu
  • 20 dkg świeżych truskawek
  • 3 łyżki cukru pudru
  • sos waniliowy - wg uznania

Sposób przygotowania:

Ryżowy deser z musem truskawkowym
Ryż ugotować z odrobiną soli wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany ryż ostudzić i wysypać z torebki. Rozłożyć do miseczek. Umyte i odszypułkowane truskawki zmiksować z cukrem pudrem (kilka truskawek można zostawić do dekoracji). Gotowym musem truskawkowym polać ryż. Na wierzchu polać sosem waniliowym. Gotowy deser udekorować pozostawionymi truskawkami.
Ryżowy deser z musem truskawkowym
Ugotowany z odrobiną soli ryż wysypany z torebki.
Ryżowy deser z musem truskawkowym
Zmiksowane z cukrem pudrem truskawki w dzbanku.
Ryżowy deser z musem truskawkowym
Mus truskawkowy rozlany na ryż rozłożony w miseczkach.

Tagi:

ryż sosy