Sposób przygotowania:
Sakiewki z camembertem i żurawiną
Żurawinę wrzucamy do ok. 100 ml wody. Dodajemy wino i cukier. Gotujemy ok. 10 minut. Odstawiamy z ognia i blendujemy na dżem ( nie musi byc całkiem gładki! ). Ciasto francuskie kroimy na kwadraty ( takie by spokojnie zmieściła się połówka sera ). Ser kroimy na 4 części. Układamy po 2 na cieście francuskim.Przykrywamy masą żurawinową.Składamy boki do środka.Robimy " sakiewkę " ( by nam się nie rozpadała można ją związac lub spiąc wykałaczką).Smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Układamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika na ok. 25 - 30 min / 180C. Zajadamy ciepłe!
![Sakiewki z camembertem i żurawiną Sakiewki z camembertem i żurawiną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sakiewki-z-camembertem-i-zurawina-141024.jpg)
![Sakiewki z camembertem i żurawiną Sakiewki z camembertem i żurawiną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sakiewki-z-camembertem-i-zurawina-141025.jpg)
![Sakiewki z camembertem i żurawiną Sakiewki z camembertem i żurawiną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sakiewki-z-camembertem-i-zurawina-141026.jpg)
![Sakiewki z camembertem i żurawiną Sakiewki z camembertem i żurawiną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sakiewki-z-camembertem-i-zurawina-141027.jpg)