Sposób przygotowania:
Sałatka brokułowo - krewetkowa
Brokuł obrać, odkroić różyczki brokułowe i wrzucić na wrzącą wodę by je sparzyć. Przełożyć do miski w której będzie sałatka podawana. Krewetki wrzucić na wrzącą wodę na 3 minuty ( mówie o mrożonych), następnie wysypać na sitko i poobierać z ewentualnych pancerzyków pozostałych na ogonach. Krewetki rozrzucić na brokuły. Fetę pokroić w kostkę i poukładać w nieładzie na brokuły i krewetki.sos: Przelać jogurt do szklanki, dodać 2 łyżki majonezu, wymieszać i dodać przyprawy " Do Grzanek" ( przyprawa ta jest z różnymi ziołami ale przede wszystkim z czosnkiem). Dodajemy jej ok. 1/3 opakowania, Mieszamy i polewamy prawie gotową sałatkę. Ostatnią rzeczą jest uprażenie migdałów. Na patelnie nalewamy krople oliwy lub oleju, po rozgrzaniu wsypujemy platki migdalowe i czesto mieszamy aż uzyskają kolor złoto - brązowy. Posypujemy sałatkę i życzę S M A C Z N E G O ! :)