Sałatka brokułowo- pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyśmienita sałatka dla całej rodziny

Sałatka brokułowo- pieczarkowa

Składniki:

Sałatka brokułowo- pieczarkowa

 

  • 1 duży prokuł
  • 2 cebule czerwone
  • 200 gram pieczarek
  • 5 jaj
  • majonez
  • łyżka musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • sól

Sposób przygotowania:

Sałatka brokułowo- pieczarkowa
Brokuł umyć,gotować 5 min w osolonej wodzie i podzielić na różyczki. Cebulę drobno posiekać. Pieczarki oczyścić, zdjąć skórkę i pokroić w plasterki. Jaja ugotować na twardo i posiekać w kostkę. Przygotować dużą salaterkę,wysypać warzywa,pieczarki,oraz jaja i wymieszać. Doprawić czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą a następnie polać majonezem wymieszanym z musztardą. Smacznego!

Tagi:

brokuły