Sposób przygotowania:
Sałatka gyros 2
Dwie piersi z kurczaka kroimy w kosteczkę, smażymy na oleju, dodając przyprawę do gyrosa. Odstawiamy do wystygnięcia. Kiedy mięso wystygnie, kroimy w kosteczkę i wrzucamy do miski. Od tej pory będziemy tworzyć warstwy. Na warstwie mięsa kładziemy warstwę ketchupu. Ilość zależy od tego jak mocna jest nasza miłość do niego :). Następnie kroimy ogórki kiszone w kosteczkę i również wysypujemy warstwę na keczup. Układamy warstwę majonezu. Siekamy cebulę na kosteczkę i robimy kolejną warstwę. Ponownie układamy ketchup. Wysypujemy kukurydzę, tworząc kolejną warstwę. Układamy ponownie warstwę majonezu. Całość zasypujemy poszatkowaną kapustą pekińską. Danie wspaniale komponuje się w szklanej misie, którą możemy położyć na stole i pozwolić, by goście podziwiali żywe kolory. Smacznego!