Sposób przygotowania:
Sałatka hawajska
Pierś z indyka nacieramy przyprawą do indyka, słodką i ostrą paprykę, lekko solimy, wstawiamy na kilka godzin lub na noc do lodówki.
Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oleju, przekładamy pierś z indyka i dusimy do miękkości pod przykryciem na małym ogniu.
Ostudzone mięso kroimy w drobną kostkę, odsączonego ananasa kroimy w paski. Selera i kukurydzę odsączamy z zalewy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Sałatkę dokładnie mieszamy, wstawiamy do lodówki na kilka godzin żeby składniki się ze sobą połączyły.
Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oleju, przekładamy pierś z indyka i dusimy do miękkości pod przykryciem na małym ogniu.
Ostudzone mięso kroimy w drobną kostkę, odsączonego ananasa kroimy w paski. Selera i kukurydzę odsączamy z zalewy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Sałatkę dokładnie mieszamy, wstawiamy do lodówki na kilka godzin żeby składniki się ze sobą połączyły.