Sposób przygotowania:
Sałatka Królewska
Kukurydzę i seler odsączyć z zalewy na sicie.
Ananas odsączyć z syropu,a następnie pokroić w kostkę.
Por (tylko biała część)opłukać ,osuszyć i pokroić w prążki.
Jajka ugotować na twardo z dodatkiem soli ,po ugotowaniu przepłukać zimną wodą a następnie obrać ze skorupek i pokroić w kostkę.
Wszystkie przygotowane składniki układać warstwami w szklanej salaterce.
Każdą warstwę posmarować majonezem doprawić pieprzem i solą do smaku.
Udekorować kukurydzą i posiekanymi jajkami.
Ananas odsączyć z syropu,a następnie pokroić w kostkę.
Por (tylko biała część)opłukać ,osuszyć i pokroić w prążki.
Jajka ugotować na twardo z dodatkiem soli ,po ugotowaniu przepłukać zimną wodą a następnie obrać ze skorupek i pokroić w kostkę.
Wszystkie przygotowane składniki układać warstwami w szklanej salaterce.
Każdą warstwę posmarować majonezem doprawić pieprzem i solą do smaku.
Udekorować kukurydzą i posiekanymi jajkami.
gusia1000
BozenaMatuszczyk