Sposób przygotowania:
Sałatka wiosenna wieloskładnikowa
Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić w kostkę.
Ogórek zielony obrać i pokroić w kostkę lub pół plastry.
cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Rzodkiewkę opłukać i pokroić w plasterki.
Pomidory opłukać i pokroić w większą kostkę.
Do miski włożyć mieszankę sałat, dodać przygotowane warzywa, skropić sokiem z cytryny doprawić solą, pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać.
Sos do sałatek przygotować według opisu na opakowaniu.
Przygotowanym sosem polać sałatkę.
Podawać do potraw z grilla, do obiadu itp.
Ogórek zielony obrać i pokroić w kostkę lub pół plastry.
cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Rzodkiewkę opłukać i pokroić w plasterki.
Pomidory opłukać i pokroić w większą kostkę.
Do miski włożyć mieszankę sałat, dodać przygotowane warzywa, skropić sokiem z cytryny doprawić solą, pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać.
Sos do sałatek przygotować według opisu na opakowaniu.
Przygotowanym sosem polać sałatkę.
Podawać do potraw z grilla, do obiadu itp.
gusia1000