Sposób przygotowania:
Sałatka letnia warzywna
1/4 kalafiora rozdzielić na maleńkie różyczki i zblanszować 2 minut. Kapustę poszatkować i posolić, poczekać pół godziny aż kapusta puści sok, dobrze go odcisnąć i wrzucić do miski. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ogórki i rzodkiewki zetrzeć na tarce w plasterki, dodać do kapusty wraz z wystudzonymi różyczkami kalafiora. Dodać również 2 łyżki czubate siekanego koperku, dokładnie wymieszać. Przygotować sos: do1 łyżki przegotowanej wody wsypać 1 łyżeczkę cukru pudru, wymieszać aż cukier się rozpuści, wlać 1 łyżkę octu balsamicznego, połączyć i wlać do sałatki, połączyć i doprawić pieprzem, pozostawić aby wszystkie składniki przeszły sosem. Przełożyć do szklanej miski.