Sposób przygotowania:
Sałatka makaronikowa z warzywami
Makaron ugotować, odcedzić na sitku.
Kukurydzę osączyć, paprykę pokroić w drobną kostkę.
Mrożony groszek wrzucić do wrzącej wody, gotować przez 5 minut.
Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski, lekko wymieszać.
Przygotować sos cebulowy: cebule obrać pokroić w kostkę. Wymieszać z octem, doprawić do smaku solą i pieprzem, cukrem.
Ciągle ucierając wlewać olej.
Gotowym sosem polać składniki sałatki, całość wymieszać i odstawić na 10 minut.
Kukurydzę osączyć, paprykę pokroić w drobną kostkę.
Mrożony groszek wrzucić do wrzącej wody, gotować przez 5 minut.
Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski, lekko wymieszać.
Przygotować sos cebulowy: cebule obrać pokroić w kostkę. Wymieszać z octem, doprawić do smaku solą i pieprzem, cukrem.
Ciągle ucierając wlewać olej.
Gotowym sosem polać składniki sałatki, całość wymieszać i odstawić na 10 minut.