iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka małosolna z patisonem marynowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dobra przystawka ,sałatka np imieninowa

Sałatka małosolna z patisonem marynowany

Składniki:

Sałatka małosolna z patisonem marynowany

 

  • 3 szt ogórek małosolny,
  • 5 szt patisony marynowane,
  • 1 szt jabłko kwaśne,
  • 2 szt cebula biała,
  • 2 łyżki majonez tradycyjny
  • 1 łyżka jogurt naturalny

 

Sposób przygotowania:

Sałatka małosolna z patisonem marynowany
Cebule obieramy z łupek jeną kroimy w drobną kostkę, drugą w piórka. Dodajemy ciut soli i dusimy ręką zeby zmiękła. Patisony odsączamy z zalewy kroimy w plasterki. Ogórki kroimy w kosteczkę. Jabłko obieramy z skórki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki a potem w kosteczkę. Mieszamy składniki z sobą. Do majonezu dodajemy jogurt naturalny mieszamy. Sos dodajemy do sałatki. Mieszamy. Ozdabiamy plasterkiem ogórka i natką. Wstawiamy do lodówki .