ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Sałatka muszelkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Na kolację można zjeść bez problemu

Sałatka muszelkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka muszelkowa

 

  • 20 dag makaronu małe muszelki
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 mała cebulka
  • 2 ogórki kiszone
  • koperek
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka keczupu pikantnego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka muszelkowa
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i przelać zimną wodą. Paprykę i ogórki kiszone pokroić w kostkę, a cebulkę w drobną kosteczkę. Koperek posiekać. Do makaronu dodać pokrojone ogórki, cebulkę i paprykę oraz koperek, a także osączoną kukurydzę. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Majonez wymieszać z keczupem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wymieszać z sałatką.
Sałatka muszelkowa
Do ugotowanego makaronu dodać pokrojone ogórki, paprykę i cebulkę
Sałatka muszelkowa
Majonez wymieszać z keczupem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem

Tagi:

makaron