paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Sałatka obiadowa z fetą (lub mozarellą)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealna jako dodatek do obiadu lub do grilla. Zachwyci każdego jarosza (i nie tylko!). Nadaje się także na przyjęcie z przyjaciółmi.

Sałatka obiadowa z fetą (lub mozarellą) Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka obiadowa z fetą (lub mozarellą)

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka obiadowa z fetą (lub mozarellą)
Sałatę podzielić na listki, moczyć 15 minut w wodzie, po czym spłukać dokładnie i porwać na mniejsze kawałki. Ogórki konserwowe drobno pokroić. Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Opcjonalnie, jeżeli ktoś nie przepada za fetą, może być mozarella - sałatka będzie miała wówczas delikatniejszy smak. Wsypać kukurydzę. Dodać fetę pokrojoną wcześniej w kostkę. Natkę pietruszki umyć, posiekać i również dodać. Doprawić solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Przed podaniem można udekorować paskami papryki.
Sałatka obiadowa z fetą (lub mozarellą)
Sałatę, pokrojone warzywa i przyprawy wymieszać razem.
Sałatka obiadowa z fetą (lub mozarellą)
Pokroić ser feta lub mozarellę w drobną kosteczkę
Sałatka obiadowa z fetą (lub mozarellą)
Dodać ser do saąłtki. Teraz można się cieszyć jej wspaniałym smakiem.

Tagi:

sery sałata ser