zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Sałatka ogórkowo-meksykańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Coś na szybko na kolację...........

Sałatka ogórkowo-meksykańska

Składniki:

Sałatka ogórkowo-meksykańska

 

  • 500 g ogórków kwaszonych
  • 1 mieszanka meksykańska ze słoika
  • 1 duża czerwona cebula
  • 100 ml gotowego dresingu jogurtowego
  • 2 łyżki jogurtu śródziemnomorskiego
  • 2 łyżki majonezu kieleckiego
  • sól
  • pieprz kolorowy

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ogórkowo-meksykańska
Przygotować miskę.
Ogórki pokroić w kostkę i wrzucić do miski.
Cebulę obrać, umyć i również pokroić w kostkę i dodać do ogórków.
Mieszankę odsączyć z zalewy i tak jak pozostałe składniki dodać do miski.
Posolić i popieprzyć i dodać dresing, majonez i jogurt i wymieszać.
Ewentualnie dosolić lub dopieprzyć.