Sposób przygotowania:
Sałatka owocowa z orzechami
Przygotuj owoce. Mrożonkę mieszanka kompotowa z truskawką Hortex wyłóż do miseczki, aby owoce się rozmroziły. Gdy śliwki będą miękkie, usuń pestki. Syrop klonowy delikatnie wymieszaj z owocami i pozostaw na 2-3 godziny w temperaturze pokojowej, aby owoce "przegryzły się" z syropem. Przygotuj sok z brzoskwiń. Brzoskwinie zmiksuj z cukrem pudrem na gładką masę. Jeżeli to konieczne, przetrzyj je przez gęste sitko. Przygotuj sałatkę. Biały ser pokrusz na drobne kawałki i ostrożnie wymieszaj z owocami. 12 listków świeżej mięty pokrój i dodaj do sałatki, resztę zostaw do dekoracji. Orzechy laskowe i włoskie posiekaj. Wymieszaj z serem i owocami. Sałatkę nałóż do miseczek, polej sosem brzoskwiniowym. Udekoruj listkami mięty.