Sposób przygotowania:
Sałatka pełna witamin
Przygotowanie: Sałatę oczyścić,dokładnie umyć i porwać na małe kawałki.Marchewkę obrać,opłukać,pokroić w cienkie plasterki.Nektarynki umyć,pokroić na cząstki.Chleb tostowy pokroić w kostkę. Tłuszcz rozgrzać na patelni i wrzucić pokrojony chlebek,obsmażyć go ze wszystkich stron na złocisty kolor. Ocet dokładnie rozprowadzić z miodem.Przyprawić solą i grubo mielonym pieprzem.Na koniec dodaj olej,bardzo dokładnie wymieszać.Przygotowaną marynatę odstawić na 15 minut. Kawałki sałaty,plasterki marchewki,oraz nektarynki ułożyć warstwowo na półmisku.Całość polać odrobiną marynaty. Przestudzone grzanki ułożyć na małym talerzyku.Resztę marynaty przelać do miseczki.Podawać osobno sałatkę,marynatę oraz ostudzone grzanki.