Sposób przygotowania:
Sałatka po chińsku 4
1. Pierś z kurczaka pokroić w grubszą kostkę. Przyprawić przyprawą do gyrosa. Smażyć na rozgrzanym oleju do uzyskania złocistego koloru. Następnie odstawić do ostudzenia. 2. Makaron z zupek drobno pokruszyć zalać wodą, odstawić na 3 min. Po upływie tego czasu przecedzić nadmiar wody pozostawiając sam makaron. 3. Paprykę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. 4. Kapustę pekińską posiekać na drobne kawałki. 5. Groszek i kukurydzę odcedzić. 6. 3 łyżki majonezu wymieszać z 1/2 opakowania pikantnej przyprawy do zupki chińskiej i 1/2 opakowania łagodnej przyprawy do zupki chińskiej. 7. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Dokładnie wymieszać z majonezem. Jeżeli będziemy chcieli uzyskać bardzie wyrazisty smak sałatki należy doprawić pozostałą częścia przypraw z zupek.