Blondi

Blondi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

Sałatka po żydowsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dobra jako dodatek do wędlin lub samodzielna przystawka. Zalecam użycie tego lub innego majonezu marki Hellmanns, bo ma łagodny smak.

Sałatka po żydowsku

Składniki:

Sałatka po żydowsku

 

  • 5-6 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 4 jaja na twardo
  • 1 średnia cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • majonez Hellmanns light

Sposób przygotowania:

Sałatka po żydowsku
Ziemniaki obrane ze skórki oraz jaja kroimy w kostkę, cebulę bardzo drobno siekamy, dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku oraz przyprawy i majonez (wg upodobań). Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki. Przed podaniem doradzam wyjąć sałatkę z lodówki trochę wcześniej.SMACZNEGO!!!!