Sposób przygotowania:
Sałatka pomidorowa z fasolką.
Fasolkę starannie opłukać. Pomidory umyć, pokroić w plasterki.
Dymkę oczyścić i pokroić na kawałki.
Boczek pokroić w kostkę, wysmażyć bez tłuszczu.
Dodać oliwę, ocet i 5 łyżek wody. Doprawić sos solą, pieprzem i cukrem.
Pokrojony chleb podsmażyć na maśle na złoty kolor.
Składniki wymieszać, polać sosem. Posypać grzankami i szczypiorkiem.
Dymkę oczyścić i pokroić na kawałki.
Boczek pokroić w kostkę, wysmażyć bez tłuszczu.
Dodać oliwę, ocet i 5 łyżek wody. Doprawić sos solą, pieprzem i cukrem.
Pokrojony chleb podsmażyć na maśle na złoty kolor.
Składniki wymieszać, polać sosem. Posypać grzankami i szczypiorkiem.