Sposób przygotowania:
Sałatka powitalna
Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju, przelać zimną wodą, odcedzić i ostudzić.
Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę.
Seler odsączyć z zalewy.
Szynkę i cebulę pokroić w drobną kostkę.
Majonez wymieszać z jogurtem.
Następnie makaron, szynkę, seler, jajka, cebulę włożyć do miski, dodać koper, sos majonezowo-jogurtowy, wymieszać i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę.
Seler odsączyć z zalewy.
Szynkę i cebulę pokroić w drobną kostkę.
Majonez wymieszać z jogurtem.
Następnie makaron, szynkę, seler, jajka, cebulę włożyć do miski, dodać koper, sos majonezowo-jogurtowy, wymieszać i przyprawić do smaku solą i pieprzem.