sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Sałatka wiosenna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Polecam tą sałatkę od początku wiosny po koniec lata. Sałatka zdrowa, smaczna, niskokaloryczna. Można podawać z jajkami i pomidorem.

Sałatka wiosenna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka wiosenna

 

  • składniki:
  • 1 ogórek
  • pół główki sałaty masłowej
  • 6 rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka wiosenna
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Rzodkiewki kroimy w ćwiartki. Szczypiorek siekamy drobno. Warzywa przekładamy do miski. Dodajemy 2-3 łyżki jogurtu naturalnego. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smacznego
Sałatka wiosenna
Ogórka obieramy ze skóry i kroimy w plasterki.
Sałatka wiosenna
Rzodkiewki kroimy w ćwiartki i dodajemy do warzyw
Sałatka wiosenna
Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do sałatki
Sałatka wiosenna
Sałate rwiemy rękoma na mniejsze kawałki.

Tagi:

sałata