Sposób przygotowania:
Karnawałowa sałatkaI
Sałatę lodową rwę na mniejsze kawałki, układam na dnie naczynia. Pora kroję w pół plasterki układam na sałacie. Wszystko solę i dokładnie mieszam.
II
2. Majonez, śmietanę, czosnek, pieprz, sól razem mieszam. Połowę sosu rozsmarowuję na sałacie. Na sosie układam obrane pokrojone w kostkę jajka.
3. Następna warstwa do pokrojone na połówki pomidorki i obrany, pokrojony w kostkę ogórek oraz pokrojona w drobne paseczki papryka.
III
4. Ponownie smaruję pozostałym sosem.
5. Rozkładam plastry szynki konserwowej, na każdym kawałku szynki układam plasterek sera żółtego, zwijam w rulon i kroję rulon w plasterki 1 cm.
IV
6. Ślimaczki układam na wierzchu sałatki i dekoruję rukolą.
V
7. Gotowe, smacznego.