Martynkaw

Martynkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Sałatka wiosenna. 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wiosenna kolorowa sałatka.

Sałatka wiosenna. 2

Składniki:

Sałatka wiosenna. 2

 

  • 2 jajka
  • pęczek rzodkiewek
  • 3 łyzki szczypiorku
  • ogórek wąż
  • pół puszki kukurydzy
  • 3 łyzki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka wiosenna. 2
Ugotować jajka, po obraniu pokroić w grubszą kostkę. Dodać umyte i pokrojone w ósemki rzodkiewki oraz ogórka rozdrobnionego w półplastry. Odsączyć kukurydzę, dodać do warzyw i jajek.Polać jogurtem wymieszanym z solą i pieprzem. Delikatnie wymieszać, posypać posiekanym drobno szczypiorkiem. Jeść z pieczywem.

Tagi:

jajko jajka