cris

cris

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 354]

Sałatka z kopru włoskiego i roszponki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moja ulubiona sałatka: prosta,lekka, smaczna, bogata w witaminy, uboga w kalorie .

Sałatka z  kopru włoskiego i roszponki

Składniki:

Sałatka z kopru włoskiego i roszponki

 

  • porcja dla 2 osób
  • garść świeżej sałatki roszponki
  • 1 bulwa kopru włoskiego
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • sól i pieprz do smaku.
  • .
  • sos balsamiczny:
  • 1 łyżka gęstego octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • · sól, pieprz, cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z kopru włoskiego i roszponki
Sałatkę dokładnie umyć, osuszyć i przełożyć na półmisek. Koper włoski umyć, obrać ze stwardniałych liści i cieniutko pokroić.Umyte pomidorki przekroić na połowy. Na półmisek z sałatką ułożyć warstwę pokrojonego kopru i połówki pomidorków. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową sałatkę polać sosem balsamicznym. Aby przygotować sos balsamiczny wystarczy oliwę wymieszać z octem aż do uzyskania jednolitej kremowej konsystencji, doprawić do smaku.

Tagi:

sałatka sosy