Sposób przygotowania:
Sałatka z kukurydzy i makaronu tortellini
Makaron ugotować w sporej ilości osolonej wody, odcedzić i wsypać do miski, odstawić do wystudzenia. Słonecznik uprażyć na suchej patelni ( należy uważać bo szybko się przypala), połowę słoneczniku dodać do makaronu, a drugą część zostawić do posypania.
Kukurydzę odcedzić z zalewy i dosypać do miski, dodać ogórka z papryka pokrojone w większą kostkę na koniec dodać majonez, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem, odstawić do lodówki, aby się dobrze schłodziła.
Przed podaniem po wierzchu posypać resztą uprażonego słonecznika.
Kukurydzę odcedzić z zalewy i dosypać do miski, dodać ogórka z papryka pokrojone w większą kostkę na koniec dodać majonez, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem, odstawić do lodówki, aby się dobrze schłodziła.
Przed podaniem po wierzchu posypać resztą uprażonego słonecznika.