Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa Małgosi
Śledzie odsączyć z oleju i pokroić na kawałki 1-2 cm. Cebule obrać i pokroić w talarki, następnie przelać ją wrzątkiem i odsączyć.
Papryki opłukać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki, a ogórki konserwowe w półplasterki. Wszystkie składniki połączyć ze śledziami.
Sok z cytryny wymieszać z gałka muszkatołową, odrobina soli i pieprzu, dodać oliwę, dobrze wymieszać i polać nią sałatkę, delikatnie przemieszać wszystko razem.
Papryki opłukać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki, a ogórki konserwowe w półplasterki. Wszystkie składniki połączyć ze śledziami.
Sok z cytryny wymieszać z gałka muszkatołową, odrobina soli i pieprzu, dodać oliwę, dobrze wymieszać i polać nią sałatkę, delikatnie przemieszać wszystko razem.