Sposób przygotowania:
Sałatka z ogórkiem kiszonym,pomidorkami kolorowymi
Sałatkę zieloną i czerwoną strzępiastą opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć w wirówce do sałaty.
Pokroić drobno nożem lub porwać rękoma. Pomidorki kolorowe żółte i czerwone opłukać i osuszone pokroić na połówki lub ćwiartki.
Paprykę czerwoną umyć i wyjąć nasiona, pokroić w kostkę, cebulę czerwoną obrać i pokroić w kostkę lub cieniutkie piórka. Ogórki kiszone małosolne pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki ułożyć na talerzy głębszym, posypać pieprzem i polać sosem francuskim z torebki. Podawać do drugiego dania z ziemniakami i mięsem.
Pokroić drobno nożem lub porwać rękoma. Pomidorki kolorowe żółte i czerwone opłukać i osuszone pokroić na połówki lub ćwiartki.
Paprykę czerwoną umyć i wyjąć nasiona, pokroić w kostkę, cebulę czerwoną obrać i pokroić w kostkę lub cieniutkie piórka. Ogórki kiszone małosolne pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki ułożyć na talerzy głębszym, posypać pieprzem i polać sosem francuskim z torebki. Podawać do drugiego dania z ziemniakami i mięsem.