Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszą bulgur, papryką, fetą i rukoląETAP 1:
Rukolę myjemy i osuszamy.
Kaszę bulgur gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ostudzoną kaszę przekładamy do salaterki.
ETAP 2:
Paprykę myjemy. Miąższ kroimy w kostkę, dodajemy do kaszy.
ETAP 3:
Pomidory odsączamy z zalewy - zalewy nie wylewamy! Pomidory kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do sałatki. Dodajemy też ostudzoną rukolę.
ETAP 4:
Ser kroimy w kostkę.
Do sałatki dodajemy ser i ostudzoną kaszę.
ETAP 5:
Przygotowujemy dressing: ząbki czosnku siekamy drobno lub przeciskamy przez praskę, łączymy z zalewą z pomidorów i musztardą, dodajemy pieprz do smaku, mieszamy na jednolity sos.
Dressing dodajemy do sałatki, mieszamy.