Sposób przygotowania:
Sałatka z porem, ananasem i oregano.
Filet myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w niewielką kostkę. Smażymy na oleju ok. 15 minut ciągle mieszając. Wsypujemy połowę porcji oregano, czyli 1/4 opakowania, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.Przekładamy do salaterki. Ser kroimy w drobną kostkę ale ja polecam również wersję z serem startym na grubych oczkach tarki. Kukurydze i ananasa odsączamy, ananasa kroimy w kostkę i z kukurydzą oraz serem wsypujemy do mięsa. Pora oczyszczamy i kroimy w cienkie półplasterki. Dodajemy do sałatki. Mieszamy z majonezem. Dodajemy resztę oregano.Wstawiamy sałatkę na godzinę do lodówki. Osobiście wolę wersję z jogurtem naturalnym, gdyż jest to lżejsza wersja dla żołądka a smakuje równie dobrze. Jeśli nie lubimy oregano to możemy dodać zamiast niego przyprawę do gyrosa, nabierze wtedy innego smaku,ale jest równie dobra. Wypróbowałam obydwie wersje.