Sposób przygotowania:
Sałatka ryżowa z ananasem, selerem i rodzynkami
Ananas odsączyć z soku na sicie. Po odsączeniu pokroić. Kukurydze również odsączyć z zalewy. Szynkę pokroić w paseczki, a następnie w kostkę, parę plasterków odłożyć do dekoracji. Rodzynki zalać gorącą wodą tak na 15 minut, a następnie odsączyć.
Ryż ugotować na sypko według opisu na opakowaniu, następnie przepłukać zimną wodą i odsączyć na sitku.
Por oczyścić i pokroić w półplasterki.
Wszystkie składniki włożyć do miski, doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i wymieszać. Przełożyć do szklanej salaterki i udekorować według uznania. Ja udekorowałam rulonikami z szynki, kukurydzą, rodzynkami oraz natką pietruszki.
Smacznego.
Ryż ugotować na sypko według opisu na opakowaniu, następnie przepłukać zimną wodą i odsączyć na sitku.
Por oczyścić i pokroić w półplasterki.
Wszystkie składniki włożyć do miski, doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i wymieszać. Przełożyć do szklanej salaterki i udekorować według uznania. Ja udekorowałam rulonikami z szynki, kukurydzą, rodzynkami oraz natką pietruszki.
Smacznego.