Sposób przygotowania:
Sałatka z porem i kukurydzą
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. Obrać ze skorupki i pokroić w kostkę średniej wielkości, przełożyć do miski. Pora porządnie umyć, osuszyć i pokroić w cieniutkie plasterki ( łącznie z zieloną częścią). Przełożyć do miski i palcami rozwarstwić każdy krążek pory. Ulubioną wędlinę ( ja użyłam mojej upieczonej szyneczki,żeby ją smacznie wykorzystać i żeby się nie zmarnowała)pokroić w niedużą kostkę (jeśli ma osłonkę lub jakiś flak to obrać z tego wędlinę), dodać do pozostałych składników. Kukurydzę porządnie osączyć na sicie, wysuszyć i przełożyć do pozostałych składników. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Dodać majonez i także wymieszać. Odstawić do lodówki na 2-3 godz, ale najlepiej smakuję na drugi dzień. Polecam i smacznego!
MagdaMM
monikaT83