Sposób przygotowania:
Sałatką z porem i selerem
Kroimy w kostkę 25dag szynki konserwowej, jeśli ktoś woli opcję z filetem z kurczaka to należy filet umyć, pokroić w kostkę, przyprawić ( można tutaj użyć przyprawę do Gyrosa ), mięso podsmażyć na oleju,a następnie zostawić do wystygnięcia. Następnie myjemy dokładnie por, należy pokroić połowę pora w kostkę. Kroimy w kostkę również 6 ogórków konserwowych, zostawiamy na durszlaku aby obciekły. Gotujemy 4 jajka na twardo i kroimy w kostkę. Seler należy odsączyć z wody, porządnie wycisnąć i pokroić paski selera na pół. Kukurydzę (ok 300g ) odsączamy. Dodajemy do miski pokrojoną szynkę konserwową ( lub ewentualnie ten filet z kurczaka), pokrojone ogórki, por, jajka, seler i dodajemy kukurydzę. Dajemy 3 łyżki majonezu i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.