Sposób przygotowania:
Sałatka z porem, ogórkami i kiełbasą szynkową
1. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 10 minut pod przykryciem. Następnie odcedzam i studzę.
2. Kiełbasę szynkową oraz ogórki kroję w małą kostkę. Groszek konserwowy odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.
3. Pora, jajka, ogórki, kiełbasę oraz groszek przekładam do salaterki. Dodaję majonez i przyprawy.
Dokładnie mieszam. Sałatkę podaję z pieczywem.
2. Kiełbasę szynkową oraz ogórki kroję w małą kostkę. Groszek konserwowy odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.
3. Pora, jajka, ogórki, kiełbasę oraz groszek przekładam do salaterki. Dodaję majonez i przyprawy.
Dokładnie mieszam. Sałatkę podaję z pieczywem.
Magdalena88
Jagodowa