Sposób przygotowania:
Sałatka ryżowa z indykiem
Piersi indyka pokroić w kostkę. Wrzucić na rozgrzany olej i usmażyć. Uważać aby nie smażyć za długo bo mięso będzie zbyt suche. Wystudzić.
Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Wystudzić.
Paprykę przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i umyć. Pokroić w kostkę. Ogórka obrać ze skórki, łyżką wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Mięso, paprykę i ogórka połączyć w misce, Dodać sól i pieprz do smaku oraz majonez.
Dokładnie wymieszać.
Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Wystudzić.
Paprykę przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i umyć. Pokroić w kostkę. Ogórka obrać ze skórki, łyżką wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Mięso, paprykę i ogórka połączyć w misce, Dodać sól i pieprz do smaku oraz majonez.
Dokładnie wymieszać.