Sposób przygotowania:
Sałatka z morelami
Roszponkę przepłukujemy i osuszamy. Morele myjemy, osuszamy, usuwamy z nich pestki i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w półplasterki. Kiełbasę kroimy w plasterki i przysmażamy na niewielkiej ilości oliwy do zrumienienia. Gotową studzimy.
Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plasterki (za pomocą obieraczki do jarzyn). Pestki dyni delikatnie rumienimy na suchej patelni. Przygotowane składniki naprzemiennie układamy na talerzyki. Wierzch sałatki spryskujemy oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym.
Całość oprószamy przyprawami do smaku oraz posypujemy pestkami dyni. Podajemy.
Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plasterki (za pomocą obieraczki do jarzyn). Pestki dyni delikatnie rumienimy na suchej patelni. Przygotowane składniki naprzemiennie układamy na talerzyki. Wierzch sałatki spryskujemy oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym.
Całość oprószamy przyprawami do smaku oraz posypujemy pestkami dyni. Podajemy.
Jagodowa
ciasteczka
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki