Sposób przygotowania:
Sałatka z ryżem i warzywami
We wrzącej wodzie z 1 łyżeczką soli gotujemy 1 woreczek ryżu. Obieramy marchewkę i seler ze skórki, marchewkę ścieramy w plasterki i wraz z selerem wrzucamy do garnka, w którym gotuje się ryż. Gotujemy ok 18 minut. Następnie odcedzamy na sicie. Ogórek małosolny, seler i paprykę czerwoną kroimy w drobniutka kostkę, szczypiorek w plasterki, a plasterki marchewki przekrawamy na pół. Do metalowej miski wsypujemy wszystkie składniki, doprawiamy solą, dodajemy dużą łyżkę majonezu, posypujemy mielonym kolorowym pieprzem i delikatnie wszystko mieszamy. Wskazane jest sałatkę schłodzić w lodówce.
![Sałatka z ryżem i warzywami Sałatka z ryżem i warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-ryzem-i-warzywami-62329.jpg)
![Sałatka z ryżem i warzywami Sałatka z ryżem i warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-ryzem-i-warzywami-62330.jpg)
![Sałatka z ryżem i warzywami Sałatka z ryżem i warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-ryzem-i-warzywami-62331.jpg)
![Sałatka z ryżem i warzywami Sałatka z ryżem i warzywami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-ryzem-i-warzywami-62332.jpg)